A Lányok Asszonyok a Városért Egyesület 2011. március 6-án tartotta meg éves közgyűlését, ahol beszámolt az előző évi tevékenységéről és kitűzte idei évi céljait.

A L A V az Alapszabályában megfogalmazott célkitűzései közül 2010-ben, figyelembe véve a gazdasági helyzet romlását, a hátrányos helyzetű csoportok, rétegek segítését, valamint a családvédelem és idősek támogatását emelte ki.

A kiemelt célkitűzések megvalósítását a pártoló tagok adományai, továbbá a helyi önkormányzat nagyvonalú anyagi támogatása is segítette. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Önkormányzatunk Képviselő-testületének, valamint minden pártoló tagunknak, akik személyesen is segítették tevékenységünket.

Bízunk benne, hogy Egyesületünk 2011-ben is élvezheti az Önkormányzat és a város lakosságának növekvő támogatását. 

A 2010-ben megvalósított fontosabb programjaink időbeni sorrendben a következők voltak.

Születés hete

2010. május 7-én a Születés Hete rendezvénysorozat keretében játékos vetélkedőn ismertettük meg a gyerekekkel az egészséges táplálkozás fontosságát a Táncsics utcai Százszorszép óvodában. A gondosan előkészített sok friss gyümölcs, sárgarépa, retek, karalábé hamar gazdára talált. Bábjátékkal mutattuk be Pistike történetét, aki a csokit részesítette előnyben és nem szeretett fogat mosni. A kicsik hol nevetve, hol aggódva figyelték, mi fog történni a fogorvosnál, majd lelkesen vállalták ők is a paciens szerepét. A foglalkozás fénypontját az a 3D felvétel jelentette, melyen a gyerekek óvó néni kisbabájának méhen belüli fejlődését figyelhették meg. Felkészültünk ugyan a válaszra, de a kicsiket nem az érdekelte, hogy került a baba az óvó néni hasába. Derültséget váltott ki az egyik apróság kérdése:

- És ki lesz a keresztapa?

Szentendrei Skanzen

2010. július 8-án az Andrássy utcai Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat előtt gyülekezett az a lelkes csapat, amelynek tagjai úti célként a Szentendrei Skanzent jelölték meg. Nem csak az utazás, a skanzen nyújtotta látványosság, hanem a kenyérdagasztás élményével gazdagodva tért haza késő délután a fáradt gyereksereg. A várakozó szülőket saját sütésű cipóval ajándékozták meg az újdonsült pékek.

Csodák Palotája

2010. szeptember 19-én a Csodák Palotájába invitáltunk meg gyerekeket, a csepergős idő senkit sem tántorított el a kirándulástól. A játékok bő választéka, az új ismeretek elsajátítása próbára tette a kíváncsi gyerekeket. Nagy sikere volt az ügyességet, gyorsaságot igénylő feladatoknak, lelkes kitartással próbálták legyőzni egymást, illetve az egyesület tagjait.

Szeretet Ünnepe

Karácsony előtt ismét meghirdettük hagyományos ajándék- és ruhagyűjtési akciónkat, melyre 2010-ben meglepően sok felajánlás érkezett. Maroknyi csapatunk alig győzte díszdobozokba rendezni a sok-sok játékot, könyvet, melyek átadására a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola ünneplőbe öltözött ebédlőjében került sor.

Kétnapos mézeskalácssütés

A mindenki által szeretett Kondorné, Erzsike néni által előkészített „tésztahegyek” képezték a mézeskalácssütés alapját, melynek kinyújtásában, kiszaggatásában és díszítésében két napon keresztül, négy csoport vett részt. Öröm volt látni, hogy a feltűrt ingujjú gyerekek milyen lelkesedéssel dagasztották, formálták, sütötték saját, kis mézeskalács-ajándékaikat.

Terveink

A Közgyűlés határozata alapján 2011-ben terveink között - a rászoruló gyermekeknek szervezendő hagyományos nyári és őszi kirándulások, valamint a karácsonyi ajándékozás mellett - kiemelten az alábbi témakörök szerepelnek:

  1. Ringató Rendhagyó osztályfőnöki óra szervezése. A különleges programot a Születés Hete  rendezvénysorozaton történő részvétel keretében, a II. Rákóczi Ferenc általános iskolában tartjuk  meg.
  2. Civilszervezetek összefogása. Célunk más civil szervezetekkel történő közös programokon való részvétel, melyre jó példa a Születés Hete rendezvény. A Dunaharaszti Környezetbarátok Egyesületéhez csatlakozva részt kívánunk venni például a várostakarításban, a családi bringatúrában és a parlagfű szedési akcióban.
  3. Nem hagyjuk az iskolát! A testvérvárosi kapcsolatok kiépítése keretében csatlakozunk az „élni akaró 165 lakosú kis erdélyi település, Háromkút” iskolájának fennmaradását segítő mozgalomhoz.
  4. Jogi segítségnyújtás. Egyesületünk – az Alapszabályban megfogalmazott céloknak megfelelően – képviseli tagjai érdekeit, így például eredményesen nyújt segítséget egyik idős hölgy tagjának - a Ráckevei Városi Bíróság előtt 2008. óta folyó - birtokvédelmi perében, valamint adott tanácsot, írt beadványt munkaügyi jogvitákban.
  5. Nóta Klub. Célunk egy csapatba gyűjteni a város magyarnóta-kedvelőit. Szeretettel várunk mindenkit, aki akár maga szeret nótázni, vagy hallgatóságként venne részt a Klub életében.
Oldalmenü
Naptár