Lányok Asszonyok a Városért Egyesület

 

2008. április 26-án 10 lelkes nő megalakította a Dunaharaszti Nők Egyesületét. Fő célul tűztük ki a Dunaharasztin élő nők érdekképviseletét, az ifjúság védelmét, az idősek támogatását. Fontosnak tartottuk, hogy Egyesületünk hirdesse a nemzetiségek összefogását, melynek jelképeként októberben elültettük a - bolgár, magyar, német, roma - barátság fáját a Kegyeleti Parkban. A platánfát a Zöldkorona Kft. ajánlotta fel, az ültetés helyét pedig az Önkormányzattal közösen jelöltük ki.

Az Egyesületnek pártoló tagjai lehetnek, akik természetben (tárgyi felajánlással, rendezvényeink lebonyolításának személyes közreműködőiként) és anyagilag (pénzbeli) támogathatják céljainkat.

A Pest Megyei Bíróság nem jegyezte be fenti névvel egyesületünket, határozata nyár elején jutott el hozzánk, amikor is a Képviselőtestület összehívása - a nyaralások miatt - problematikus lett volna. Így - testületi hozzájárulás nélkül, elhagytuk a település nevét - s  Nők a Városért Egyesületre (NAVE) módosítottuk. A lakosság többsége így találkozhatott velünk programjainkon ősszel és decemberben a József Attila Művelődési Házban.

A változatosság kedvéért - és azért, mert a mosonmagyaróvári nők megelőztek - 2009-ben a nevünk egyetlen betűvel, de módosult: LAVE = Lányok, Asszonyok a Városért Egyesület. Ezen a néven 2009. november 25-én jogerősen is bejegyzésre került egyesületünk a Pest Megyei Bíróságon 4.Pk.60.408/2009/2. szám alatt.

Reméljük, hogy közösségünk hasznos tagja lesz a városnak, tevékenységünket jó szívvel fogadja a lakosság.

Bízunk abban, hogy programjainkon egyre többen vesznek majd részt, és élményekkel gazdagodva mesélnek rendezvényeinkről rokonaiknak, barátaiknak, szomszédjaiknak.

 

 

   Dienes Zsuzsanna
              elnök

Oldalmenü
Naptár